Menu

Liikejuridiikan asiantuntijapalvelut

Vahvuutemme on juridiikan ja taloushallinnon osaamisen yhdistäminen. Balancon liikejuridiikan asiantuntijapalvelut on räätälöity muutostilanteissa olevien pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin.

Liikejuridiikan asiantuntijapalvelut

Yrityksen kehittyessä ja toimintaympäristön muuttuessa yritykselle tulee eteen tilanteita, joissa laaja-alaisille liikejuridiikan palveluille on tarvetta. Kokonaisvaltaiset palvelumme kattavat hankkeen suunnittelusta aina käytännön toteutukseen asti. Viidentoista vuoden kokemus ja erityisosaaminen yritysjärjestelyistä, yhtiö-, sopimusoikeudesta sekä kiinteistöjärjestelyistä- ja rakentamisesta takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Yritysjärjestelyt

Balancon asiantuntijoilla on laaja kokemus yritysjärjestelyiden toteuttamisessa sekä niihin liittyvien verotuksellisten, operatiivisten ja kirjanpidollisten kysymysten ratkaisemisesta. Kaikki yritysjärjestelyt suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hyvin suunniteltu yritysjärjestely, jossa on huomioitu taloudelliset, verotukselliset ja juridiset aspektit mahdollisimman kattavasti, on edellytys onnistuneelle ja tarkoituksenmukaiselle lopputulokselle. 

Esimerkkejä yritysjärjestelypalveluista

 • Yrityskaupat
 • Sukupolvenvaihdokset
 • Sulautumiset
 • Jakautumiset
 • Purkautumiset
 • Liiketoimintasiirrot
 • Osakesiirrot
 • Osakeannit
 • Optio- ja vaihtovelkakirjajärjestelyt

Sukupolvenvaihdoksen suunnittelu ja toteutus

Sukupolvenvaihdoksen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jolloin käytettävissä on useampia toteutusvaihtoehtoja. Hyvin suunnitellulla sukupolvenvaihdoksella saavutetaan merkittävät verotukselliset hyödyt. Siksi sukupolvenvaihdos kannattaa toteuttaa ammattilaisen kanssa.

Laadimme asiakkaallemme sukupolvenvaihdossuunnitelman, jossa määritellään yrityksen arvo, vertaillaan eri toteutusvaihtoehtoja ja niiden verovaikutuksia. Huomioimme suunnitelmassamme molempien osapuolten toiveet ja tarpeet.

Yrityskauppojen suunnittelu ja prosessin läpivienti

Yrityskauppojen avulla voidaan laajentaa liiketoimintaa nopeasti tai vaihtoehtoisesti järjestellä yrityksen toimintaa uudestaan luopumalla joistakin liiketoiminnoista. Asiantuntija kannattaa ottaa mukaan yrityskauppaprosessiin jo heti suunnittelun alkuvaiheessa.

Yrityskauppaneuvotteluissa toimimme joko myyjän tai ostajan edustajana. Räätälöimme toimeksiannon sisällön aina asiakkaan tarpeeseen sopivaksi. Myyjän edustajana toimiessamme voimme esimerkiksi kartoittaa sopivia ostajia, toimia asiakkaamme edustajana kauppaprosessissa ja laatia kaikki yrityskauppaan liittyvät sopimukset.

Ostajan edustajana toimiessamme etsimme asiakkaallemme tarvittaessa sopivia ostokohteita, määritämme niiden arvon ja toimimme asiakkaamme edustajana kauppaneuvotteluissa. Tarvittaessa teemme ostettavaan yhtiöön due diligence- tarkastukset. Due diligence-tarkastuksella kartoitetaan yrityskauppaan liittyvät riskit ja vastuut, jolloin yrityskaupalla voidaan saavuttaa mahdollisimman suuret hyödyt ja minimoida siihen kohdistuvat riskit.

Yhtiö- ja sopimusoikeus

Laadimme ammattitaidolla yrityksen tärkeimmät asiakirjat, kuten osakassopimukset, kauppakirjat, velkakirjat ja työsopimukset. Lisäksi huolehdimme myös henkilökohtaiset sopimusasiat kuntoon laatimalla mm. testamentit, avioehdot ja edunvalvontavaltuutukset. 

Neuvomme yritysjuridiikan asiantuntemuksemme avulla myös osakeyhtiön hallintoon liittyvissä asioissa. Osakeyhtiölain määräyksiä yhtiön hallinnosta on syytä noudattaa, sillä yhtiötä myytäessä hyvin hoidettu osakeyhtiön hallinto kasvattaa yhtiön arvoa ja yhtiölle löytyy helpommin ostaja. Osakeyhtiölain mukaisella hallintotavalla vältetään myös yhtiön vastuiden siirtyminen osakkaille.

Esimerkkejä yhtiö- ja sopimusoikeuspalveluista

 • Osakassopimukset
 • Liiketoimintasiirrot
 • Kauppakirjat ja vuokrasopimukset
 • Palvelu- ja toimeksiantosopimukset
 • Velkakirjat ja rahoitussopimukset
 • Työ- ja johtajasopimukset

Kiinteistöjärjestelyt ja rakentaminen

Tarjoamme kiinteistökauppoihin ja kiinteistöjen kehittämishankkeisiin sekä asuntokauppoihin ja asuntojen vuokraukseen liittyviä asiantuntijapalveluita. Laadimme kattavasti niihin liittyvät sopimukset ja muut asiakirjat. 

Esimerkkejä kiinteistöjärjestelyjen ja rakentamisen palveluista

 • Kiinteistökaupat ja järjestelyt
 • RS-kohteet
 • Urakkasopimukset
 • Vuokrasopimukset
 • Hallinnanjakosopimukset
 • Muut rakentamiseen ja rakennuttamiseen liittyvät sopimukset
 • Kiinteistö- ja asuntoosakeyhtiön perustamiset

Haluatko keskustella tarkemmin?

Keskustelemme mielellämme tarkemmin yritykselle ajankohtaisista liikejuridiikan asiantuntijapalveluista. Voit jättää yhteydenottopyynnön tai olla suoraan yhteydessä liikejuridiikan asiantuntijaamme Mikko Kropsuun. Lakimies, OTM

Tutustu talouden asiantuntijapalveluihimme

Yrityksen kehityskaaren eri vaiheissa tulee eteen tilanteita, joissa tarvitaan talouden asiantuntijuutta. Balancon kattavien talouden asiantuntijapalvelut räätälöityvät yrityksesi tarpeisiin. Balancolla on on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus rahoituksen, verotuksen sekä talousjohdon asiantuntijapalveluista.

Ota yhteyttä

Jätä alla olevan lomakkeen kautta yhteydenottopyyntö, niin olemme pian yhteydessä.

Balanco Accounting Oy noudattaa menettelytapoja ja prosesseja, joilla suojataan henkilötietoja tietosuojalainsäädännön vaatimusten mukaisesti. Sivustolla kerättyä tietoa ei luovuteta 3.osapuolille. Lisätietoa tietosuojaselosteesta https://balanco.fi/tietosuojaseloste/