Balanco vahvistuu Ruotsin markkinassa

Tilitoimistoalan rohkea uudistaja Balanco Accounting ostaa Redovisningshuset i Södertälje AB tilitoimiston Södertäljesta. Yrityskaupan myötä Balanco vahvistaa merkittävästi asemaansa Tukholman eteläisellä metropolialueella.

Uudenlainen tilitoimisto laajenee Ruotsissa

Tilitoimistoalan uudistaja Balanco Accounting jatkaa vahvaa kansainvälistä kasvuaan. Solmitun yrityskaupan myötä Balancolla on jatkossa lähes 50 työntekijää Ruotsissa ja toimistot Tukholmassa, Södertäjessa, Sollentunassa sekä Visbyssä. Ostettu toimisto Redovisningshuset on Södertäljen alueen suurin tilitoimisto ja erittäin merkittävä toimija Tukholman eteläisellä metropolialueella. Redovisninsgshusetin liikevaihto elokuussa 2021 päättyneellä tilikaudella oli noin 2,0 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 21 henkeä. Kaupan myötä Balanco -konsernin proforma liikevaihto nousee kuluvalla tilikaudella 7,5 miljoonaa euroon ja henkilöstömäärä noin 100:n.

–Yrityskaupan taustalla on kasvustrategiamme, jossa kotimaan vahvan kasvun lisäksi haluamme kasvaa myös ulkomailla. Ruotsissa laajeneminen ei vain tue valitsemaamme kasvustrategiaa vaan tuo asiakkaidemme käyttöön Redovisningshusetin osaavan henkilöstön taidot palveluineen. Redovisninsghusetin vahvuudet ovat samat kuin omamme, eli tinkimätön panostus asiakaspalveluun ja henkilöstön osaamiseen. Kaupan myötä vahvistamme entisestään asemaamme Tukholman metropolialueella ja pystymme tarjoamaan entistä laadukkaammin pk-yrityksille mallia laajentaa toimintaansa Ruotsiin, joka on monelle suomalaisyritykselle luonnollinen kansainvälistymisen ensiaskel, kertoo toimitusjohtaja Mikko Marttunen Balancolta.

–Löysimme Balancon kanssa hyvän yhteyden ja yrityskauppa tuntui hyvin luontevalta valinnalta. Toimintatapamme ja ajatuksemme toimialan tulevaisuudesta ovat samanlaisia, ja uskomme asiakkaidemme hyötyvän merkittävästi kaupasta, joka tuo paljon uutta osaamista asiakkaidemme käyttöön, kertoo Redovisningshuset toimitusjohtaja ja omistaja Hans Sundqvist.

Vahva kasvu jatkuu myös tulevaisuudessa

Balanco aikoo jatkaa vahvaa kasvuaan niin Suomessa kuin Ruotsissa.

–Tulemme ennemmin kiihdyttämään kuin jarruttamaan kasvuamme tulevaisuudessa. Luonnollinen kasvun suunta Ruotsissa on länsirannikko, joka muodostaa yksin ja myös yhdessä Tanskan kanssa merkittävän talousalueen, Marttunen sanoo.

Balancon ja Redovisninsghusetin välinen yrityskauppa toteutetaan osakekauppana eikä sillä ole vaikutusta voimassaoleviin asiakassopimuksiin eikä yritysten henkilöstöön. Osapuolet eivät julkista sopimuksen kauppahintaa mutta kyseessä on erittäin merkittävä järjestely toimialalla.

Lisätietoja

Mikko Marttunen, toimitusjohtaja, Balanco Accounting Oy, mikko.marttunen@balanco.fi, 040 – 844 9565

Balancosta lyhyesti

Balanco Accounting Oy on tilitoimistoalan uudistaja. Meitä ajaa eteenpäin tinkimätön palveluasenne, sekä ennakkoluulottomuus kehittää tilitoimistotoimialan pölyttyneitä palveluita vastaamaan paremmin asiakasyritysten todellisia taloushallinnon tarpeita. Autamme taloushallinnon asiantuntemuksemme avulla asiakkaitamme menestymään. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Tukholmassa, Vantaalla, Sollentunassa, Söderteljessä, Lahdessa ja Visbyssä. Nopeasti kasvavan Balanco konsernin proforma liikevaihto vuonna 2021 tulee olemaan 7,5 miljoonaa euroa ja konsernissa työskentelee yli 100 taloushallinnon ammattilaista.

Mikko Marttunen

Palveluitamme kansainvälistymisen tueksi

Kansain­väliset palvelut

Autamme asiakkaitamme laajentamaan liiketoimintaa ulkomaille vaivattomasti palveluidemme ja kumppaniverkostomme avulla

Liikejuridiikka

Palvelemme kokonaisvaltaisesti yhdistämällä liikejuridiikan ja talouden asiantuntijuuden.

Talous & verotus

Asiantuntijamme tarjoavat talouden, rahoituksen ja verotuksen erityisosaamista liiketoiminnan eri vaiheisiin ja tilanteisiin. Asiantuntijapalvelumme on räätälöity pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin.

Taloushallinto

Olemme nykyaikainen tilitoimisto, joka monipuolisella palvelullaan mahdollistaa aidon ja asiantuntevan kumppanuuden kaikissa taloushallinnon asioissa. Uskomme henkilökohtaiseen palveluun. Saavutettavuus, avoimuus, ongelmanratkaisukyky ja omistautuneisuus kuvaavat toimintaamme.