Uratarina: Ege Rätto – Palkanlaskijan työssä yhdistyvät monipuolisuus ja vapaus

Työharjoittelun myötä Balancoon tutustunut Ege työskentelee Balancolla palkanlaskijana. Palkanlaskijaksi Ege päätyi alanvaihdon kautta, kun epäsäännölliset vuorotyöt oli vaihdettava joustavampaan toimistotyöhön. Taloushallinto ja numerot ovat aina kiinnostaneet Egeä, ja kirjanpitäjän ammatti olikin Egen haave lapsuudessa.

”Olen kotoisin Virosta ja muutin lukioikäisenä Suomeen ilman kielitaitoa. Ihan ensimmäiseksi oli opittava suomen kieli. Alkuun työskentelin siivoojana, mutta kielen opittuani kävin silloisen työnantajani pyynnöstä virastomestarin ammattitutkinnon töiden lomassa ja siirryin työskentelemään aulapalveluihin”, Ege muistelee.

Työ aulapalvelussa oli mielenkiintoista, mutta vuorotyön ja perhearjen yhdistäminen osoittautui haastavaksi. Niinpä esikoisen koulun aloitus antoi uuden suunnan Egen työuralle ja toimi alkusysäyksenä alanvaihdolle.

”Esikoisen ensimmäisen kouluvuoden lähestyessä jouduin toteamaan, ettei vuorotyön ja perhearjen yhdistäminen onnistu, joten päätös alanvaihdosta oli aika selkeä. Tavoitteenani oli löytää joustavampi päivätyö, jotta perheemme arki rullaisi paremmin”, taustoittaa Ege.

Uutta suuntaa pohtiessa Ege päätti toteuttaa lapsuuden haaveen ja lähti opiskelemaan merkonomitutkintoa Mercuriaan. Kiinnostus taloushallintoa kohtaan oli syntynyt jo lapsena, ja ensikosketuksen alalle tarjosi kirjanpitäjänä toimineen lapsuudenystävän isoäiti, jonka toimistossa ystävykset viettivät paljon aikaa. Sittemmin Ege on päässyt näkemään myös taloushallinnon toisen puolen puolisonsa yrittäjyyden kautta, ja se vain lisäsi kiinnostusta taloushallintoa sekä numeroiden pyörittelyä kohtaan.

Merkonomitutkintoon kuuluneen työharjoittelun myötä Ege tutustui Balancoon. Vaikka harjoittelu oli vielä kesken, tarjottiin Egelle jo työsopimusta palkanlaskijana ja Ege tarttui tilaisuuteen.

”Heti työharjoittelun aluksi oli tullut sellainen fiilis, että täällä on mukava olla ja työskennellä. Balancolla on todella rento ilmapiiri ja tunsin itseni heti osaksi tiimiä. Niinpä päätös tarjouksen vastaanottamisesta oli aika helppo. Parasta on joustavan työajan mahdollistama vapaus päättää työnteosta. Lisäksi plussaa on tietysti myös ihanat tiimikaverit ja kokonaisuudessaan Balancon työyhteisöön kuuluminen”, kertoo Ege.

Palkanlaskijan työ Balancolla on sopivan monipuolista

Balancolla palkanlaskijan työtehtävät ovat hyvin vaihtelevia aina palkkojen laskemisesta aineistojen valmisteluun sekä neuvontaan ja yhteistyöhön asiakkaiden kanssa. Lisäksi erilaiset palkkoihin liittyvät selvitykset tai täsmäytykset ja asiakkaiden tukena toimiminen ovat myös tärkeä osa tavallista työpäivää.

”Minulla on paljon eri toimialojen yrityksiä hoidettavana ja tämä tekeekin työstäni erittäin mielenkiintoisen. Pääsen tulkitsemaan ja tutkimaan eri toimialojen työehtosopimuksia lähes päivittäin. Vaikka palkkatiimissä meillä kaikilla on oma nimetty asiakassalkku, teemme kuitenkin töitä yhdessä, aina tarvittaessa auttaen ja tukien toinen toisiamme. Myös sujuva yhteistyö asiakkaiden kanssa ja heidän auttaminen ovat yksiä parhaista asioista työssäni”, Ege kuvailee.

Ege kertoo, että työn monipuolisuuden ansiosta siinä pääsee koko ajan kehittämään osaamistaan. Toisaalta työ myöskin edellyttää jatkuvaa opiskelua ja itsensä kehittämistä, joten kouluttautumisella on varsin tärkeä rooli työssä. Egeltä Balanco saa kiitosta rennosta yrityskulttuurista ja kehitysmahdollisuuksista sekä selkeistä urapoluista. Myös mahtavat työkaverit ovat iso ja tärkeä osa työtä.

”Balancolaisuus näkyy työarjessani niin, että meillä tehdään yhteistyötä eri tiimien kanssa ja on helppo olla yhteydessä keneen tahansa. Kaikkia kohdellaan tasavertaisesti ja työntekijän hyvinvointiin panostetaan sekä ollaan aidosti kiinnostuneita jaksamisesta”, Ege kuvailee.

Balancolaisuutta Ege kuvailee kolmella sanalla: yhdessä tekeminen, välittäminen sekä vastuu & vapaus.

Erika Kilpi