Uudenlainen tilitoimisto laajenee Ruotsiin

Tilitoimistoalan rohkea uudistaja Balanco Accounting laajenee Ruotsiin. Yrityskaupalla toteutettava kansainvälistyminen tuo suomalaisten pk-yritysten saataville aivan uudenlaisen tehokkaan palvelukonseptin Ruotsin markkinoille laajentumiseen.

Balanco vie yritykset Ruotsin markkinaan

Tilitoimistoalan uudistaja Balanco Accounting kasvaa ja kansainvälistyy. Yrityskaupan myötä Balancolla on jatkossa myös noin 30 työntekijää Ruotsissa jatoimistot Tukholmassa, Sollentunassa sekä Visbyssä. Metricin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 2,5 miljoonaa euroa. Ruotsissa on vahva paikallinen asiakaskunta ja sen toimintaa kehitetään edelleen.

–Laajentumisen taustalla on pitempiaikainen kasvustrategiamme, jossa kotimaan vahvan kasvun lisäksi haluamme kasvaa myös ulkomailla. Ruotsiin laajeneminen on luontevaa paitsi naapuruuden, myös löytämämme erinomaisen hyvän henkilöstön ansiosta. Metric-tilitoimiston vahvuudet ovat samat kuin omamme, eli tinkimätön panostus asiakaspalveluun ja henkilöstömme osaamiseen. Jatkamme Suomessa Balanco-brändillä ja Ruotsissa Metric-brändillä, joten asiakkaillemme järjestelystä ei tule muutoksia. Tarjoamme nyt myös pk-yrityksille erittäin tehokasta mallia laajentaa toimintaa Ruotsiin, joka on monelle suomalaisyritykselle luonnollinen kansainvälistymisen ensiaskel, kertoo toimitusjohtaja Mikko Marttunen Balancolta.

–Löysimme Balancon kanssa hyvän yhteyden ja yrityskauppa tuntui hyvin luontevalta valinnalta. Toimintatapamme ja tavoitteemme kasvusta ovat hyvin samanlaisia, ja uskomme asiakkaidemme hyötyvän merkittävästi rajat ylittävästä strategisesta yhteistyöstämme, kertoo Ruotsin maajohtaja Edith Lau Metriciltä.

Ainutlaatuinen konsepti Ruotsiin etabloitumiseen

Balanco vie myös koko alan kehitystä eteenpäin tarjoamalla nyt markkinaan ainutlaatuisen toimintamallin pk-yrityksille toiminnan laajentamiseen Ruotsiin. Toisen maan erilaiset viranomaisvaatimukset, kieli, toimintatavat ja -tahot, ja monet muut asiat odottavat selvittäjäänsä suomalaisyrityksen halutessa laajentaa toimintaa Ruotsiin. Balanco voi nyt tarjota apua aina yrityksen perustamisesta, kirjanpidosta ja palkkahallinnosta aina yritysjuridiikkaan asti myös Ruotsissa.

–Vaikka Suomi ja Ruotsi ovatkin yleisesti ottaen yrittäjäystävällisiä valtioita, yrityksen perustamiseen ja yritystoiminnan raportointiin ja erikoistilanteisiin tarvitaan paljon tietoa paikallisista säädöksistä ja toimintatavoista. Yritykselle, jolla ei ole aiempaa suhdetta Ruotsiin näiden asioiden hallitseminen on haastavaa ja edes oikean kumppanin löytäminen ei ole helppoa. Jo pelkästään työmäärässä voimme tuoda huomattavan säästön ja toiminnan tehostamisen suomalaisyrityksille, jotka haluavat kasvaa valtakunnan rajojen yli. Lisäksi korkeatasoiset ammattilaisemme ja tehokas toimintamallimme Ruotsissa on asiakkaidemme etu, Marttunen sanoo.

Balancon ja Metricin strateginen yhteistyö toteutetaan yrityskaupalla jossa Balanco ostaa Metricin. Balancon ja Metricin voimassaoleviin asiakassopimuksiin ja yritysten henkilöstöön järjestelyllä ei ole minkäänlaisia vaikutuksia. Osapuolet eivät julkista sopimuksen kauppahintaa mutta kyseessä on erittäin merkittävä järjestelytoimialalla.

Lisätietoja:
Mikko Marttunen, toimitusjohtaja, Balanco Accounting Oy, mikko.marttunen@balanco.fi,
040 –844 9565

Markus Marttunen