Uudistettu Balanco Talent Lab trainee-ohjelma

Nuorten työllistäminen on ollut yksi Balancon toiminnan kulmakivistä ensimmäisestä päivästä saakka. Meille Balancolla on tärkeää tarjota opiskelijoille mahdollisuus kehittyä taloushallinnon ammattilaisiksi.

Olemme järjestäneet jo useamman vuoden ajan kirjanpitokouluksi kutsutun työharjoittelujakson, jonka aikana opiskelijat ovat päässeet soveltamaan koulussa oppimiaan asioita oikeassa yritysympäristössä. Harjoittelujakso on ollut pidetty ja sen kautta meille on työllistynyt monia opiskelijoita.

Vauhdikkaan yrityskasvumme myötä myös työharjoittelumahdollisuudet ovat lisääntyneet viime vuosina ja yksittäisten harjoitteluiden rinnalle on muodostunut kokonainen työharjoitteluohjelma. Uudistuksen myötä kaikista harjoitteluistamme käytetään jatkossa nimitystä trainee, ja ohjelmamme kantaa nimeä Balanco Talent Lab.

”On erittäin hienoa, että uudistetun Balanco Talent Lab trainee-ohjelman ansiosta pystymme tarjoamaan 2. ja 3. asteen opiskelijoille yhä laajempia harjoittelukokonaisuuksia. Samalla pääsemme antamaan opiskelijoille ensikosketuksen hienoon toimialaan ja mahdollisesti toimimaan ensimmäisenä työnantajana. Myös aikuisiällä alan vaihtajia on paljon, ja on innostavaa, että he tuovat aiemmalla osaamisellaan uudenlaista näkökulmaa toimintaamme”, kertoo Balancon HR-koordinaattori Hanna Salo.

Ponnahduslauta taloushallinnon työtehtäviin

Toisen ja kolmannen asteen opiskelijoille sekä vastavalmistuneille suunnatussa Taloushallinnon Trainee -ohjelmassa opiskelijat saavat laadukasta kirjanpidon, palkanlaskennan sekä laskutuksen ja reskontran oppia ammattilaisten ohjauksessa. Jokaiselle harjoittelijalle nimetään oma ohjaaja, joka on tukena koko työharjoittelun ajan.

Taloushallinnon traineen aikana harjoittelijat pääsevät ammattilaisten opastuksella hoitamaan oikeiden yritysten taloushallintoa. Olemme kehittäneet oppimiskokonaisuuden, jossa on 10 % teoreettista koulutusta, 20 % kollegoiden avustavia työtehtäviä ja 70 % itsenäistä asiakasyritysten parissa työskentelyä.

Taloushallinnon traineen lisäksi paikkoja avautuu myös muihin talous- ja henkilöstöhallinnon sekä markkinoinnin työtehtäviin aina tarpeen mukaan.

”Vaikka sopivaa paikkaa ei tällä hetkellä olisikaan avoinna, meille kannattaa silti aina jättää avoin hakemus, sillä uusia työnkuvia ja harjoittelumahdollisuuksia saattaa avautua nopeallakin aikataululla”, Hanna vinkkaa.

Tekemällä oppii parhaiten

Balacolla aloitti tänä syksynä seitsemän harjoittelijaa kolmessa eri toimipisteessä. Muutaman viikon aikana harjoittelijat ovat päässeet jo tutustumaan asiakasyritysten kuukausittaiseen kirjanpitoon, palkanlaskentaan sekä laskutukseen ja reskontraan ohjaajan tukemana.

”Tekemällä oppii parhaiten ja Balancolla onkin päässyt jo heti harjoittelun ensimmäisistä päivistä lähtien tekemisen makuun. Täällä saa varmasti hyvän pohjan, kullanarvoisia oppeja ja työkokemusta tulevaisuutta ajatellen. Trainee on vasta alussa, enkä malta odottaa mitä oma matkani Balancolla tuokaan vielä eteen”, tiivistää kirjanpidon harjoittelija Juulia.

Haluamme panostaa traineen onnistumiseen ja harjoittelijoiden viihtymiseen. Meillä työharjoittelijat ovat samassa asemassa muiden työntekijöiden kanssa ja arvostamme jokaista omana itsenään.

”On ollut kiva päästä aloittamaan trainee Balancolla. Alusta asti on ollut tervetullut olo ja harjoittelijoiden perehdyttämiseen on panostettu. Harjoittelussa pääsee oppimaan laaja-alaisesti eri taloushallinnon toiminnoista ja työtehtävistä. Lisäksi Balancolla on hieno työilmapiiri ja mukavat ihmiset”, kertovat harjoittelijat Krista ja Ivan.

Erika Kilpi