Uratarina: Janni Saarinen – Työharjoittelijasta liiketoimintajohtajaksi

Balancolla liiketoimintajohtajana toimiva Janni on aina ollut kiinnostunut talousalasta. Kiinnostuksesta huolimatta Jannin tie vei peruskoulun jälkeen kosmetologikouluun, josta valmistuttuaan Janni ehti kosmetologin töiden lisäksi työskennellä myös myynti- ja asiakaspalvelu tehtävissä 2 vuotta. Kiinnostus talousalaa kohtaan ei kuitenkaan hiipunut ja tilaisuuden tullen Janni päätti hakea Helsinki Business Collegeen aikuispuolelle opiskelemaan.

”Valmistuin merkonomiksi ennätysajassa, vain kymmenessä kuukaudessa. Balancoon tutustuin työharjoittelun kautta vuonna 2018. Kesän tullen työharjoittelu vaihtui kesätyöksi ja syksyllä minut jo vakinaistettiin”, Janni kertoo.

Samoihin aikoihin Balancolla oltiin perustamassa uutta taloushallinnon assistenttipalveluja tarjoavaa liiketoimintayksikköä, jonka perustamiseen Janni pääsi osallistumaan alkumetreiltä asti.

”Talousassistentin työ uuden liiketoiminnan alkupuolella oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaista. Alkuun tiimiin kuului lisäkseni vain toinen talousassistentti, jonka kanssa yhdessä vastasimme asiakkaista ja rakensimme pohjaa kasvavalle tiimille. Parasta työssä oli tietysti asiakkaille tehdyt työt, mutta myös uusien prosessien kehittäminen ja taloushallinnon tehtävien uusien työtapojen ideointi oli innostavaa. Liiketoiminnan kasvaessa mukaan tuli uusia ihania tiimiläisiä, mutta myös uusia haasteita ratkottavaksi”, muistelee Janni.

Loppuvuodesta 2019 Janni otti talousassistenttitiimin verovastuun ja siirtyi liiketoimintajohtajan rooliin. Liiketoimintajohtajana Jannin arki linkittyy nykyisin vahvasti ihmisiin, tiimin sisäisen työn johtamiseen sekä oman johtamisen kehittämiseen.

”Tiimin jatkuva kehitys, kasvu ja oppiminen ohjaavat paljon tekemistäni liiketoimintajohtajana. Ensisijaisen tärkeänä koen ihmisten hyvinvoinnin työpaikalla, ja sen eteen teemme päivittäin töitä yhdessä tiimin kanssa”, Janni painottaa.

Balancolla töitä tehdään yhdessä ja ilon kautta

Jannin omien sanojen mukaan työssä ehdottomasti parasta on talousassistenttien huipputiimi, jossa töitä tehdään yhdessä ja ilon kautta.

”On hienoa nähdä miten ihmiset kasvavat ammatillisesti joka päivä ja kehittyvät useilla eri osa-alueilla. Asiakasyritystemme auttamisen kautta syntyvä yhdessä onnistumisen tunne luo ainutkertaisen ilmapiirin, joka jokaisen tulisi kokea”, Janni iloitsee.

Balancoa Janni suosittelee monipuolisista työtehtävistä, uramahdollisuuksista ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille taloushallinnon ammattilaisille.

”Koen, että oma uratarinani todella osoittaa sen kuinka mielettömiä uramahdollisuuksia Balanco voi tarjota, jos itsellä vain on halu kehittyä ja kasvaa”, Janni kertoo.

Balancon arvot koskettavat jokaista balancolaista ja jokainen meistä on tärkeä osa työyhteisöämme juuri sellaisena kuin on. Jos siis haluat osaksi aivan huippua työyhteisöä ja kaipaat uusia kehittymismahdollisuuksia taloushallinnon vasta-alkajana tai jo rautaisena ammattilaisena, kannattaa ehdottomasti hakea Balancolle töihin”, Janni suosittelee.

Balancolaisuutta Janni kuvailee kolmella sanalla: arvokas, välittävä ja hauska.

Erika Kilpi