Balanco Accounting laajenee Pohjoismaissa ja ostaa norjalaisen tilitoimiston

Suomalainen talous- ja palkkahallinnon palveluita tarjoava Balanco Accounting Oy jatkaa vahvaa kansainvälistä kasvuaan ostamalla norjalaisen tilitoimisto Avanse Regnskap AS:n. 15.5.2023 solmitulla kaupalla Balanco Accounting ostaa koko Avanse Regnskapin osakekannan.

Avanse Regnskap on vuonna 2014 perustettu tilitoimisto, joka tarjoaa kirjanpidon, palkanlaskennan ja verokonsultoinnin palveluita. Vuonna 2022 Avansen liikevaihto oli hieman alle miljoona euroa ja se työllisti kahdeksan henkilöä Oslossa ja Fredrikstadissa. Balanco-konserniin kuuluu Suomen yksikön lisäksi kaksi Ruotsissa toimivaa tilitoimistoa ja vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 9,1 miljoonaa euroa.

Toteutunut yrityskauppa tukee Balancon kasvustrategiaa, jossa nykyisten markkinoiden orgaanisen kasvun lisäksi haetaan kansainvälistä kasvua myös uusilla markkinoilla. Yrityskaupan myötä Balanco-konsernin liikevaihto nousee noin 11 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä 140 työntekijään tilikaudella 2023.

Pohjoismaiden kautta kohti muuta Eurooppaa

Kauppa on tärkeä askel kohti Balancon kansainvälistymistavoitteita. Vuonna 2021 tehdyt kaksi yritysostoa Ruotsissa olivat vasta alkusoittoa ja kasvua tullaan kiihdyttämään tulevaisuudessa.

”Vahvan kotimaan kasvun lisäksi panostamme kansainväliseen kasvuun ja vaikka tällä kertaa kyseessä olikin verrattain pieni yrityskauppa, on uudelle markkina-alueelle laajentuminen jälleen merkittävä askel kohti Balancon kansainvälistymistä. Tilitoimistoalalla on tällä hetkellä voimakas murrosvaihe käynnissä ja se tarjoaa myös kansainvälistymisen näkökulmasta uusia mahdollisuuksia. Nyt kun vauhtiin on päästy, tulemme pikemminkin kiihdyttämään kuin jarruttamaan kasvua tulevaisuudessa. Suunnitelmissa on harkitusti, mutta määrätietoisesti laajentua uusille markkinoille tulevien vuosien aikana”, kertoo Balanco Accounting Oy:n toimitusjohtaja Mikko Marttunen.

Balanco haluaa haastaa isompia toimijoita sekä kotimaassa että kansainvälisesti tarjoamalla asiakkailleen ketteriä, asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityjä taloushallinnon palveluita. Viimeisimmän yrityskaupan avulla Balanco voi tarjota asiakkailleen yhä kattavampia taloushallinnon palveluita Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sekä maiden välillä.

”Kaupan myötä voimme laajentaa kansainvälistymispalveluita tarjoavan liiketoimintayksikkömme palveluvalikoimaa kattamaan myös Norjan markkinan ja auttaa yhä useampia yrityksiä kansainvälistymään onnistuneesti. Palvelukonseptimme mukaisesti tarjoamme yrityksille tukea kansainvälistymisen ensiaskeliin ja markkinoille asettumisen jälkeen myös taloushallinnon rutiiniaskareisiin”, Mikko taustoittaa.

Lisätietoja
Mikko Marttunen
toimitusjohtaja, Balanco-konserni
mikko.marttunen@balanco.fi, 040 844 9565
www.balanco.fi

Erika Kilpi