Balancon uudet kummiurheilijat on valittu – Salla ja Venla esittäytyvät

Haimme kuluneen kevään aikana kummiurheilijaa liittymään Balancon tiimiin ja Balancon uudet kummiurheilijat on nyt valittu! Tahtotilanamme oli löytää pidempiaikainen yhteistyökumppani, jolla on halua aktiivisesti kehittää kumppanuutta kanssamme. Kummiurheiluyhteistyön avulla haluamme tukea nuoria, uran alkutaipaleella olevia suomalaisia urheilijalupauksia matkalla menestykseen ja maailman huipulle. Yhdessä kummiurheilijoiden kanssa lähdemme rakentamaan pitkäjänteistä ja tuloksellista yhteistyötä, jossa molemmat osapuolet voittavat tasapuolisesti ja yhdessä.

Kummiurheilijahakumme herätti paljon kiinnostusta ja saimme kymmeniä hakemuksia. Etsimme alun perin vain yhtä kummiurheilijaa, mutta iloksemme saimme niin monta hyvää hakemusta ja yhteistyöehdotusta, että päätimme valita hakijoiden joukosta kaksi kummiurheilijaa edustamaan Balancoa.

Balancon uudet kummiurheilijat ovat korkeushyppääjä Venla Pulkkanen sekä suunnistaja Salla Isoherranen. Lämpimästi tervetuloa mukaan Balancon tiimiin Venla ja Salla! Alta löydät kummiurheilijoiden lyhyet esittelyt.

Salla Isoherranen

19-vuotias suunnistaja Salla Isoherranen edustaa Kirkkonummen Lynxiä ja kuuluu myös suunnistuksen nuorten maajoukkueeseen. Salla opiskelee parhaillaan toista vuotta Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Suunnistusta Salla on harrastanut koko ikänsä ja lajin pariin hän päätyi vanhempien kannustamana. Nuorena harrastuksiin kuului myös muita lajeja, kunnes teini-iässä muut lajit jäivät ja suunnistus valikoitui päälajiksi. Sittemmin Salla on harjoitellut tavoitteellisesti ja tähän astisiin saavutuksiin lukeutuu viime vuonna voitettu nuorten MM-pronssi, neljä nuorten EM-mitalia sekä huikeat 13 SM-kultaa.

Alkavasta yhteistyöstä Salla on innoissaan, sillä varsinkaan nuorten suunnistajien ei ole helppoa saada tukea ja sponsoreita uralleen.

”Kun törmäsin Balancon kummiurheilijahakuun, vaikutti se heti sellaiselta, mihin lähtisin mielelläni mukaan. Sama fiilis vahvistui Balancon kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ja lähdin ilomielellä mukaan yhteistyöhön. Balanco sopii yrityksenä profiililtaan täydellisesti minulle ja urheilu-uralleni. On hienoa, että löysin ensimmäiseksi isommaksi yhteistyökumppanikseni yrityksen, jonka arvot sopivat niin hyvin oman ajatusmaailmani kanssa yhteen, koska silloin yhteistyökin on vahvalla pohjalla”, Salla kertoo.

Kuvaaja: Maria Määttänen

Yhteistyökokonaisuutta pohtiessa halusimme huomioida kummiurheilijoiden omat ideat sekä toiveet ja lopullinen yhteistyökokonaisuus muodostuikin Sallan omien kiinnostuksen kohteiden pohjalta.

”Yhteistyön avulla pääsen puhumaan itselleni ja Balancolle tärkeiden asioiden puolesta, mikä on hienoa ja motivoivaa. Samalla Balancolta saamani tuki auttaa kustantamaan leiri- sekä kilpailumatkoja maajoukkueen kanssa. Uskon, että yhteistyö tulee olemaan aktiivista ja antamaan molemmille osapuolille paljon”, Salla tiivistää.

Venla Pulkkanen

Toinen Balancon kummiurheilijoista on 21-vuotias korkeushyppääjä Venla Pulkkanen. Lahdesta kotoisin oleva Venla asuu ja harjoittelee tällä hetkellä Jyväskylässä ja edustaa Jyväskylän Kenttäurheilijoita. Venlan viime kausien menestykseen lukeutuu muun muassa U23 SM-hopea vuosilta 2023 ja 2022 sekä aikuisten Pohjoismaiden hallimaaottelun 4. sija vuonna 2023. Venlan tulevan kesän kisakalenteriin kuuluu useampi Motonet GP -kisa, Kalevan kisat sekä muita pienempiä kisoja Suomessa. Lisäksi Venla tavoittelee edustuspaikkaa alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailuihin, jotka järjestetään tänä vuonna Espoossa.

Myös Venlalle on ensisijaisen tärkeää, että yhteistyökumppanin kanssa jaetaan samanlaiset arvot ja tavoitteet. Kun yhteistyö perustuu pidempiaikaiseen ja aktiivisesti kehittyvään kumppanuuteen, voidaan sillä saavuttaa aitoa hyötyä kaikille osapuolille.

”On upeaa saada rinnalle yhteistyökumppani, josta välittyy aito halu olla mukana rakentamassa tulevaisuuden onnistumisia. Balancon porukasta välittyi heti tietynlainen ihmisläheisyys ja positiivinen energia tekemisessä. Halu edistää nuorten kehittymistä huippu-urheilijoiksi teki vaikutuksen ja koen, että Balancon urheilijalähtöinen asenne yhteistyötä rakennettaessa tukee tätä tavoitetta parhaalla mahdollisella tavalla. Toivon pystyväni tuottamaan Balancolle arvoa ja iloa niin arjessa kuin onnistumisten hetkilläkin. Yhteistyön avulla pääsemme tuomaan esille urheilijan ajatuksia vähän pintaa syvemmältä”, Venla kertoo.

Urheilijan menestymisen kannalta on tärkeää, että valmennus ja harjoittelu, ravitsemus, uni ja palautuminen, psyykkinen vahvuus, terveys ja lihashuolto sekä tietysti talous kaiken tämän mahdollistajana ovat balanssissa.

”Talousalan osaajana Balanco voi tarjota minulle oppeja ja tukea myös urheilijan talouteen liittyvissä asioissa, ja yhdessä pääsemme avaamaan näkökulmia aiheeseen liittyen. Uskon ja toivon, että pystymme luomaan hyödyllistä ja mielenkiintoista sisältöä mahdollisimman monelle aiheesta kiinnostuneelle”, Venla kertoo.

Erika Kilpi