Kiinnostaako Ruotsin markkina? Voimme auttaa!

Ruotsin markkina houkuttaisi. Lähellä oleva iso ja vakaa markkina, jossa on maksukykyisiä asiakkaita, potentiaalisia yhteistyökumppaneita, sekä kysyntää laadukkaille suomalaisille tuotteille ja palveluille. Millaisen yrityksen kannattaa edes haaveilla Ruotsin markkinasta? Onko esimerkiksi pienillä yrityksillä mitään menestymisen mahdollisuuksia siellä?

Vastaus: lähes kaikkien kasvuhakuisten ja kansainvälistyvien yritysten kannattaa tutkailla Ruotsin markkinaa vakavasti, ja pienikin yritys voi päästä sinne.

Mitä Ruotsiin markkinaan mentäessä tulee huomioida?

Ensimmäisiä päätöksiä Ruotsin markkinaan menemisessä on yhtiörakenne, eli esimerkiksi perustetaanko Ruotsiin oma osakeyhtiö? Tämän suosittelemme tekemään aina, kun toiminta on vähänkään suuremmassa mittakaavassa jo pelkästään riskien hallinnan vuoksi. Asiantuntijamme osaavat suositella parasta vaihtoehtoa ja auttaa käytännön toimissa liittyen aloittamiseen Ruotsissa. Autamme esimerkiksi markkinatutkimuksissa, niiden rahoituksen järjestelyissä ja monissa muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä haasteissa.

Muita yleisiä alkuvaiheen ongelmia ovat erilaisiin rekistereihin ilmoittautuminen, veroasioiden järjestely ja raportointi, sekä erilaisten palvelujen piiriin pääseminen. Vaikka Ruotsin viranomaismääräykset eivät ole kovin erilaisia luonteeltaan kuin Suomessa, saattaa esimerkiksi jo pankkitilin avaaminen tuntua työläältä ja tiedonhaku vaikealta. Näissä ehdottomasti kannattaa turvautua asiantuntijoidemme apuun.

Balancolla on nykyään kolmessa Ruotsin toimistossamme noin 30 asiantuntijaa auttamassa asiakkaitamme. Talousasiantuntijamme palvelee asiakkaitamme suomeksi, joten edes kielikysymykset eivät nouse esteeksi.

Balancon toimintamalli pk-yrityksille

Tarjoammekin asiakkaillemme ainutlaatuista toimintamallia liiketoiminnan Ruotsiin laajentamiseen. Erityisesti pk-yrityksille suunnattu mallimme on tehokas paikallisten osaajiemme ja kattavan palvelumme vuoksi. Asiantuntijamme tietävät, mitä pitää tehdä ja miten se tehdään. Tarjoamme apua yrityksen perustamisesta, kirjanpidosta ja palkkahallinnosta aina vaativiin asiantuntija- ja lakipalveluihin asti sekä Suomessa että Ruotsissa.

Talousasiantuntijamme Antti Voittonen on Ruotsissa ja auttaa suomalaisia yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa Ruotsin markkinassa.

Kiinnostuitko kuulemaan lisää? Ota yhteyttä Anttiin.

Antti Voittonen: p. +46 73 421 6012, antti.voittonen@balanco.se

Antti Voittonen

Tutustu palveluihimme

Kansain­välistyminen

Autamme asiakkaitamme laajentamaan liiketoimintaa ulkomaille vaivattomasti palveluidemme ja kumppaniverkostomme avulla

Kirjanpito

Tarjoamme henkilökohtaiset, yrityksen liiketoimintaa tukevat kirjanpitopalvelut talouden kasvuun ja kehittymiseen.

Liikejuridiikka

Palvelemme kokonaisvaltaisesti yhdistämällä liikejuridiikan ja talouden asiantuntijuuden.

Palkanlaskenta

Palkanlaskentapalvelumme toimii yrityksesi kokonaisvaltaisena kumppanina kattaen kaikki palkkahallinnon vaiheet.

Talous & verotus

Asiantuntijamme tarjoavat talouden, rahoituksen ja verotuksen erityisosaamista liiketoiminnan eri vaiheisiin ja tilanteisiin. Asiantuntijapalvelumme on räätälöity pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin.

Talousassistenttipalvelut

Assistenttipalvelumme avulla vapautat yritykseltäsi resursseja.