Lahden keskusvalmistus ja Ahtialan kuntosali – ”Balancolla on aikaa yrityksellemme”

Lahden Keskusvalmistus Oy on 1987 perustettu sähkökojeistoja valmistava ja sähkökomponentteja myyvä perheyritys. Yritys on toiminut omissa tiloissaan Lahden Ahtialassa jo parikymmentä vuotta. Viime vuosina teollisuusliiketoiminnan rinnalle on syntynyt myös kuluttajaliiketoimintaa, kun yritys avasi Ahtialan kuntosalin ja tilat ohjattuun CrossFit harjoitteluun.

Vanhan liiketoiminnan rinnalle jotain ihan uutta

Kuntosaliliiketoiminta käynnistyi muutama vuosi sitten, kun yrityksen tilat haluttiin parempaan hyötykäyttöön.

“Ahtialassa ei ollut ennestään kuntosalia, vaikka väkeä alueella riittääkin. Tekemäni pienen kyselyn perusteella kiinnostusta kuntosalia kohtaan tuntui aidosti olevan, joten päätimme avata sellaisen itse. Isä-Jukka keskittyy yhä enemmän keskusvalmistuksen puoleen ja minä kuntosaliin”, Lahden keskusvalmistus Oy:n ja Ahtialan kuntosalin toimitusjohtaja Ville Kinnunen kertoo.

Tulevaisuuden näkymät teollisuuspuolella ovat hyvät, sähkökeskuksia tarvitaan aina.

”Kilpailu on kuitenkin kovaa ja tietty kausiluonteisuus värittää liiketoimintaa. Kuluttajapuolella terveys- ja hyvinvointipalvelujen kysynnän näen vain kasvavan tulevaisuudessa. Kassavirtakin on tasaisempaa kuukausisopimusten myötä.”

Balancossa keskitytään muuhunkin kuin laskutukseen

“Balancon kanssa tutustuttiin heti Balancon yritystoiminnan alkutaipaleella. Kun tapasimme balancolaiset, tykästyimme ihmisiin ja erityisesti palveluasenteeseen”, Kinnunen kertoo yhteistyön alusta Balancon kanssa.

”Asiat hoituvat nopeasti, kun tilitoimistossa oikeasti tunnetaan meidän yritys ja tiedetään, mistä puhutaan. Näin ei voi sanoa aiemmasta tilitoimistokumppanistamme. Aiemman toimiston kanssa tuntui joskus, että siellä keskityttiin lähinnä laskuttamaan – pienistäkin asioista. Nyt Balancolta voi kysyä neuvoja, vaikka ohimennen, ja voi luottaa, että asiat hoituvat. “

Ihmiset tekivät vaikutuksen

Erityisen tyytyväinen Kinnunen on Talousasiantuntijaten osaamiseen.

“Vaikka sähköinen kirjanpito Procountorin kautta on iso osa Balancon palvelua, vaikutuksen meihin on tehnyt ennen kaikkea ihmiset. Eniten olemme tekemisissä Talousasiantuntijaten Markon ja Jannen kanssa. Molemmat ymmärtävät hyvin meidän toimintaamme ja yhteistyö on vaivatonta. Saamme neuvoja ihan yrityksen toimintaankin liittyen. Palkanmaksun osalta Elinan ja Marian kanssa on ollut oikein mielekästä asioida, sama koskee kirjanpitäjäämme Hannaa.”

Kinnusen mukaan Balancon porukka on mukavaa ja kaikkien balancolaisten kanssa on helppo asioida. ”Meille kerrotaan aktiivisesti ajatuksia ja ideoita.  Se on tosi hyvä.

Procountorin kautta pystymme itse hyvin seuraamaan kahden erilaisen yksikön liiketoimintaa. Dataa saa paljon ja kulut on helppo kohdentaa oikein. Nyt kun uuden opettelun alkujärkytyksestä on selvitty, käyttökin alkaa tuntua sujuvammalta.”

Balancolla on aikaa asiakkaalle

Kinnunen näkee kuntosaliliiketoiminnassa ja Balancon toiminnassa samoja piirteitä.

“Sanoisin, että erityisesti pk-yrityksille on tärkeää, että tilitoimiston osalta myös henkilökemiat kohtaavat. Tähän Balanco on selvästi panostanut. Keskustelu on aitoa. Tästä kannattaa ehdottomasti pitää kiinni. Näkisin, että hommassa on paljon samaa kuin kuntosaliyrittäjänkin hommassa. On tärkeä antaa yritykselle kasvot asiakkaalle päin ja viettää aikaa asiakkaiden parissa. Silloin asiakas kokee, että häntä kuunnellaan ja voi olla varma, että palaute menee perille.”

Balanco kolmella sanalla

Toimiva, tehokas ja tuttavallinen.

Ville Kinnunen, toimitusjohtaja, Lahden keskusvalmistus Oy ja Ahtialan kuntosali

Lahden Keskusvalmistus Oy ja www.ahtialankuntosali.fi

Lahden Keskusvalmistus Oy on ollut Balancon asiakas vuodesta 2016

Asiakkaitamme

Balancolla on aikaa yrityksellemme

Ville Kinnunen

Lahden Keskusvalmistus Oy ja Ahtialan kuntosali

Jussi Mattelmäki Euroket

Balanco ajattelee asioita oikeasti yrityksemme näkökulmasta

Jussi Mattelmäki – Euroket Oy

Varmuutta ja joustavuutta ulkoistamalla taloushallinto

Jussi Koivusalo

Toimitusjohtaja, Rahtikeskus Oy