Julkisivurakentaja Oma Rakennus Oy – ”Balancon osaaminen rakennusalan Jydacom-järjestelmästä on ollut ratkaisevaa”

Oma Rakennus Oy Rake-Bulevardi

Oma Rakennus Oy on suomalainen julkisivurakentaja, jolla on urakkatilanteen mukaan palkkalistallaan
50–60 työntekijää. Oma Rakennus tekee Etelä-Suomen alueella sekä korjaus- että uudisrakentamista keskittyen julkisivuihin. Uudisrakentamisessa yritys on yleensä julkisivun osalta aliurakoitsijana ja julkisivujen korjausrakentamisessa yritys puolestaan toimii pääurakoitsijana.

Balanco valikoitui kumppaniksi järjestelmäosaamisensa myötä

– En oikein keksi mitään parannettavaa Balancon palvelusta. Olemme tehneet paljon ja ratkaisseet monia asioita yhdessä oikeassa aikataulussa, toimitusjohtaja Petteri Rontti sanoo noin 1,5 vuoden yhteistyöstä Balancon kanssa.

Yhteistyö Balancon kanssa sai alkusysäyksen, kun Oma Rakennus syntyi kahden rakennusalan toimijan fuusiosta vuonna 2017. Sen jälkeen yrityksen toimintaa lähdettiin kehittämään ja pian tuli ajankohtaiseksi vaihtaa tilitoimistoa. Sopiva kumppani etsittiin järjestelmäosaamisen kautta. Balancolla oli osaamista taloushallinnon prosessien kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja rajapintojen hyödyntämisestä sekä integraatioista.

Oleellista oli, että tulevassa tilitoimistossa olisi ymmärrystä sähköisestä taloushallintajärjestelmä Procountorista sekä rakennusalan Jydacom-toiminnanohjausjärjestelmästä että Jydacom Talous PRO -järjestelmästä. Jydacom Talous PRO on rakennusalalle kehitetty kokonaisvaltainen taloushallinnon ratkaisu, joka toimii yhdessä Procountorin kanssa. Se on myös kiinteä osa Jydacom-toiminnanohjausjärjestelmää.

Oma Rakennus olikin ensimmäisiä yrityksiä, joka otti Jydacom Talous PRO -ohjelmiston käyttöönsä. Balanco auttoi yritystä käyttöönotossa Procountor-asiantuntemuksellaan, jotta data saatiin liikkumaan oikein järjestelmien välillä ja taloushallinnon prosessit toimimaan suunnitellusti.

Käyttöönotto tehtiin hallitusti ja nopealla aikataululla.

– On ollut aivan oleellista, että Balancossa ymmärretään miten Jydacom juuri meillä toimii ja mitä pitää ottaa huomioon, kun lähdimme rakentamaan yhteistyötä, Rontti sanoo.

Nyt Balanco hoitaa yrityksen kirjanpidon ja Oma Rakennuksen sisäisen palkanlaskennan. Lisäpalveluna Balancon Talousassistenttipalvelut auttavat Oma Rakennusta ostolaskujen kierrätyksessä ja mahdollisissa selvitystöissä sekä niiden dimensioinnissa. Dimensiointi on sisäisen laskennan työkalu, jonka avulla tarkastellaan yritykselle oleellisia seurantakohteita. Seurantakohteille eli dimensioille voidaan kohdistaa kirjanpidon tapahtumia.

Palveluhenkisyys ja keskusteluapu ovat tärkeässä roolissa yhteistyössä

Petteri Rontti kertoo, että yrityksessä oli kirjanpito jo hyvällä tasolla, koska yrityksen talouspäällikkö on toiminut 10 vuotta urastaan kirjanpitäjänä.

– Balancon kirjanpitäjän palveluhenkisyys on auttanut vielä syvempään yhteistyöhön ja toiminnot ovat tehostuneet. Lisäksi Balancon rakennusalan toimialaosaaminen on vaikuttanut työhömme ihan konkreettisesti ja virtaviivaistanut toimintoja, kun heillä on osaamista sekä tästä tuotannonohjausjärjestelmästämme että taloushallinnosta.

Rontin mukaan Balancon palveluhenkisyys ja osaaminen ovat näkyneet yrityksen taloushallinnon arjessa, vaikka oman talon taloushallinnon tekijöissä on ollut turbulenssia ja muutenkin fuusion jälkeinen aika on ollut yhtä muutosta.

– Balancon Talousasiantuntija on myös antanut keskusteluapua, kun taloushallinnon henkilöstössä tapahtui meillä muutoksia ja piti miettiä mahdollisuuksia ja riskejä. Kaikki muutokset on ollut helppo ottaa vastaan, kun Balanco on ollut tukena, Rontti kertoo.

Balanco kolme sanalla

palveluhenkinen, ammattitaitoinen ja innovatiivinen.

Petteri Rontti, toimitusjohtaja, Oma Rakennus Oy

www.omarakennus.fi

Oma Rakennus Oy on ollut Balancon asiakas vuodesta 2019.

Balancon taloushallintopalvelu rakentamisen toimialalle

Rakennusalan taloushallinto

Rakentamisen taloushallintopalvelumme sopii kiinteistö- ja korjausrakentamisen, LVIS-alan sekä kiinteistökunnossapidon yrityksille.

Asiakkaitamme

Uskaltaisin suositella Balancoa ihan kaikenlaisille yrityksille

Veli Tölli – Katu-Karhu Oy

Petja Pietiläinen, Respect Project Oy

Balancon kanssa voin sparrailla milloin vain

Petja Pietiläinen – Respect Project Oy

Varmuutta ja joustavuutta ulkoistamalla taloushallinto

Jussi Koivusalo

Toimitusjohtaja, Rahtikeskus Oy